Monday, February 13, 2012

Tinkamo fotografo pasirinkimas

Tinkamo fotografo pasirinkimas – nelengvas darbas. Tai galima priskirti azartiniam žaidimui, nes niekada nežinai, laimėsi ar praloši. Tačiau yra keletas naudingų patarimų, kuriais remiantis galima atskirti gerą fotografą nuo apsimetėlio. Gerai, tai gali būti ir ne apsimetėlis, tačiau žmogus, kuris mano, jog gali būti fotografas, nors iki tikro fotografo lygio dar toli. 

1. Nesirinkite fotografo paskutinę akimirką. Juk bet kokiam atsakingam dalykui, norint gauti itin kokybišką rezultatą, reikia skirti laiko, todėl tikrai patartina paieškoti informacijos apie kuo įvairesnius fotografus, ir tai patartina daryti vos pradėjus mąstyti apie nuotraukas. 

2. Išsirinkite patinkantį stilių. Kiekvienas fotografas turi savitą pasaulėžiūrą, kuri atsispindi ir jo nuotraukose. Pažiūrėkite, kas Jums siūloma – spalvotos, nespalvotos, o gal retro stiliaus nuotraukos? 

3. Pasidomėkite fotografo patirtimi. Būtina paieškoti atsiliepimų, žmonių nuomonių, darbų pavyzdžių. Tai objektyviausi dalykai, kurie nėra tik fotografo žodžiai apie jį, bet ir darbai, liudijantys apie kokybę. 

4. Susisiekę su fotografu, nepamirškite jo išbandyti ir pasiteirauti, kokią įrangą jis naudoja. Būtina, kad jis turėtų reikiamą įrangą ir tikrai ne vieną fotoaparatą: juk niekada negalite nuspėti, kas nutiks su technika. Prieš pradedant tikrąją fotosesiją, būtinai padarykite keletą bandomųjų kadrų – kad pamatytumėte, kaip dirba fotografas, kokie jo bendravimo įgūdžiai dirbant su žmogumi, yra kūrybiškas ar naudoja nukopijuotas idėjas, kaip jis geba valdyti fotoaparatą. 

5. Nuspręskite, kokius santykius norite turėti su fotografu – teisinius ar ne. Galite pasirašyti sutartį – tuomet jausitės saugesni ir labiau užtikrinti, nes joje iš anksto nurodoma kaina, fotografo darbo valandų skaičius ir kt.

No comments:

Post a Comment